Orthodontie

Orthodontie is een tandheelkundig specialisme dat is bedoeld om de positie van de tanden, bovenkaak en onderkaak te corrigeren, om een gezonde en stralende glimlach te krijgen. Het doel van orthodontie is om de tanden goed en harmonieus uit te lijnen.
Orthodontie kan verschillende tandheelkundige problemen oplossen. Denk hierbij aan scheve tanden, dicht op elkaar of ver uit elkaar staande tanden, een verkeerde beet en andere gebitsproblemen. Naast het verbeteren van de uitstraling van de glimlach, kan orthodontie ook bijdragen aan een betere bijtfunctie en een optimale mondgezondheid.

Orthodontie

Bij The Smile Gallery begrijpen wij dat iedereen uniek is en dat gebitssituaties per persoon kunnen verschillen. Daarom voeren wij voor elke patiënt een gepersonaliseerde analyse uit met behulp van foto's, 3D-röntgenfoto's en tandheelkundige 3D-modellen om tot de juiste diagnose en het beste behandelplan te komen.

Dentofaciale orthopedie

Bij Dentofaciale orthopedie wordt gebruikt gemaakt van vaste en uitneembare hulpmiddelen en specifieke oefeningen om de groei van de kaken bij kinderen, te verbeteren. Deze apparaten oefenen zachte druk uit op de botten en spieren van de mond, stimuleren een goede ontwikkeling van de kaakbotten en corrigeren problemen zoals kleine kaken, kruisbeten of naar voren leunende tanden. Door deze problemen vanaf jonge leeftijd te corrigeren, kunnen meer ingrijpende behandelingen in de toekomst, zoals tandextracties of orthognatische chirurgie, worden voorkomen. Bovendien kan het bijdragen aan een betere bijtfunctie, een betere ademhaling en een evenwichtige gezichtsesthetiek.
Het is belangrijk om op te merken dat iedereen uniek is en gebitssituaties kunnen per persoon verschillen. Om deze reden wordt dentofaciale orthopedie aangepast aan de individuele behoeften van elke patiënt. Om de behandeling met zoveel mogelijk succes te laten slagen is een goede inzet en medewerking van de patiënt vereist. 
Hierbij is een regelmatig terugkerend bezoek aan de orthodontist van essentieel belang.

Orthodontie met beugels

Bij een beugel worden er kleine hulpmiddelen, ook wel “slotjes” genoemd, op de voorkant van de tanden geplaatst. Deze worden vervolgens met elkaar verbonden door middel van draden en elastische ligaturen.
De slotjes fungeren als ankers voor de draden, die zachte druk op de tanden uitoefenen en ze geleidelijk in de gewenste positie brengen. Tijdens de behandeling zullen periodieke aanpassingen worden gedaan om de stand van de tanden te controleren en te begeleiden.
Het is belangrijk om rekening te houden met de variërende behandelingsduur per persoon. Gedurende deze tijd moeten de instructies van de orthodontist worden opgevolgd en moet de patiënt een goede mondhygiëne behouden en regelmatig langskomen voor een controle.
Het plaatsen van een beugel kan in het begin even wennen zijn. Aan het einde van het traject staat u een mooi resultaat te wachten.

Orthodontie met aligners

Aligners zijn op maat gemaakte doorzichtige beugels die ervoor zorgen dat de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. Deze aligners worden op maat gemaakt en worden ongeveer elke twee weken vervangen om de tanden geleidelijk in de gewenste positie te brengen.
Elke set aligners is aangepast aan de persoonlijke situatie van de patiënt, met behulp van geavanceerde digitale technologie. De aligners zijn vrijwel onzichtbaar en kunnen worden verwijderd, wat het gemakkelijk maakt om te eten, poetsen en flossen.
Op basis van een persoonlijk behandelplan worden de aligners periodiek vervangen, waarna de tanden langzaam maar zeker zullen verplaatsen. U komt regelmatig terug voor een controle, zodat de orthodontist de voortgang kan controleren en een nieuwe set aligners kan verstrekken.
Het is belangrijk om de aligners het grootste gedeelte van de dag te dragen, over het algemeen minimaal 20-22 uur per dag, om de beste resultaten binnen de geschatte behandeltijd te verkrijgen.
Over het algemeen kunnen aligners een comfortabel en discreet alternatief bieden voor traditionele beugels.

CONTACT

MEER WETEN OVER Orthodontie?

© 2021 The Smile Gallery – Website door TopPraktijk  |  Privacyverklaring | Sitemap

Gallery

Informatie

Contact

Inschrijven