Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel ter vervanging van een verloren tand of kies. Voor het plaatsen van een implantaat kunt u bij ons terecht, onze tandartsen hebben ruime ervaring in het zorgvuldig uitvoeren van deze specialistische behandeling.

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel ter vervanging van een verloren tand of kies. Voor het plaatsen van een implantaat kunt u bij ons terecht, onze tandartsen hebben ruime ervaring in het zorgvuldig uitvoeren van deze specialistische behandeling.

IMPLANTOLOGIE

Ons team van implantologie experts is gespecialiseerd in het herstellen van de glimlach van onze gasten

Één ontbrekende tand of kies?

Als u een ontbrekende tand of kies heeft, is een tandheelkundig implantaat de beste oplossing. Ongeacht of de ontbrekende tand zichtbaar is of niet, moet deze worden vervangen om mogelijke gebitsproblemen in de toekomst te voorkomen. Het tandheelkundig implantaat dient als ondersteuning voor het plaatsen van een kroon, wat de natuurlijke tand perfect zal vervangen. De kroon die over het implantaat is bevestigd, past exact bij de kleur en contour van de natuurlijke tanden, zodat er geen verschil zichtbaar is. Een andere optie om een ​​enkele ontbrekende tand te vervangen, is een tand/kies ondersteunende brug. In de meeste gevallen raden we dit echter niet aan omdat de naastgelegen tanden moeten worden geslepen om de brug te ondersteunen. Een implantaat heeft geen invloed op de naastgelegen tanden en is daarom, in de meeste gevallen, de voorkeursbehandeling.

Meerdere ontbrekende tanden?

Als er meerdere tanden ontbreken, zijn meerdere implantaten of een brug ondersteund door implantaten mogelijke oplossingen. Een andere veelvoorkomende behandeling voor het vervangen van meerdere ontbrekende tanden/kiezen is een verwijderbare gedeeltelijke gebitsprothese. In de meeste gevallen adviseren wij dit echter niet vanwege meerdere nadelen zoals:

  • Patiënten raken niet gewend aan de prothese.
  • Het kan tandvleesproblemen veroorzaken.
  • De haakjes waarmee de prothese eventueel wordt vastgemaakt kan de tanden/kiezen beschadigen.
  • Het moet elke nacht worden verwijderd.
  • Het kan spraak en smaak beïnvloeden.
  • Ze zijn mogelijk niet stabiel genoeg en kunnen bewegen tijdens het spreken/eten.

Meerdere implantaten of een door een implantaat ondersteunde brug zijn permanente en vaste (niet uitneembare) oplossingen en zijn daarom onze voorkeursbehandelingen, omdat ze niet de bovengenoemde nadelen hebben.

Ontbreken alle tanden?

Als alle tanden ontbreken in de boven-, onderkaak of beide, is een volledig vaste brug op implantaten (4 of 6 implantaten) de beste oplossing. Een veel voorkomende optie voor het vervangen van alle ontbrekende tanden is het gebruik van een kunstgebit. Sommige mensen kunnen echter niet wennen aan hun kunstgebit en ervaren ongemak en/of pijn, losraken van het kunstgebit, problemen tijdens het spreken/eten en psychische stress. Als dit het geval is, zal een volledig vaste brug op implantaten het zelfvertrouwen vergroten door de verbeterde functionaliteit, esthetiek en comfort. Met deze oplossing kunnen patiënten weer met vertrouwen eten, praten en lachen. Een andere optie is een klikgebit. Hoewel het geen vaste (uitneembare) oplossing is, kan het de stabiliteit van een kunstgebit aanzienlijk verbeteren.

CONTACT

MEER WETEN OVER een implantologie behandeling?

© 2021 The Smile Gallery – Website door TopPraktijk  |  Privacyverklaring | Sitemap

Gallery

Informatie

Contact

Inschrijven