Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Bent u op zoek naar een ervaren mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg? Dan bent u bij The Smile Gallery aan het juiste adres. Onze mondhygiënisten in Leidschendam-Voorburg staan voor u klaar om u te voorzien van de best mogelijke mondzorg. Door onze expertise en passie voor het vak te combineren, zijn wij in staat om u een complete service aan te bieden die gericht is op preventie en behandeling van mondproblemen. Of u nu last heeft van tandsteen, gingivitis of parodontitis, wij staan voor u klaar om u te helpen uw mondgezondheid te verbeteren en te behouden. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe wij u kunnen helpen een stralende en gezonde glimlach te behouden.

Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Waarom is een goede mondhygiëne belangrijk?

Een goede mondhygiëne biedt tal van voordelen voor uw mondgezondheid en welzijn. Door regelmatig uw tanden te poetsen, flossen en een bezoek te brengen aan de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg, kunt u genieten van een stralende lach en frisse adem. Bovendien draagt een gezonde mond bij aan uw zelfverzekerdheid en kan het uw sociale interactie verbeteren. Onze mondhygiënisten in Leidschendam-Voorburg staan voor u klaar. Maak vandaag nog een afspraak en investeer in uw mondgezondheid en welzijn.

Wat zijn de risico's van een slechte mondhygiëne?

Een slechte mondhygiëne kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen en ongemakken, waaronder tandbederf, tandvleesontsteking, slechte adem en zelfs verlies van tanden. Bovendien kan het risico op ernstige gezondheidsproblemen toenemen. Onze mondhygiënisten in Leidschendam-Voorburg doen er alles aan om deze risico’s te verminderen en uw mondgezondheid te verbeteren, zodat u kunt genieten van een stralende en gezonde glimlach. Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap richting een betere mondgezondheid.

Julia Pot

Behandeling:
No-Prep Veneers

Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Wat doet de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg?

De mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg richt zich op het voorkomen en behandelen van tandvleesproblemen en tandbederf. Hij of zij geeft advies over mondverzorging en kan helpen bij het verbeteren van uw mondhygiëne. De mondhygiënist kan ook tandsteen en -aanslag verwijderen, worteloppervlakken glad maken en preventieve behandelingen uitvoeren zoals het aanbrengen van fluoride of sealants. Bovendien kan de mondhygiënist uw gebit reinigen en polijsten voor een stralende glimlach. Onze mondhygiënisten in Leidschendam-Voorburg helpen u graag om uw mondgezondheid te verbeteren en te behouden. U bent van harte welkom om langs te komen in onze praktijk.

Waarvoor kan ik terecht bij de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg?

U kunt terecht bij de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg voor verschillende behandelingen die bijdragen aan een gezonde mond en stralende glimlach. Enkele voorbeelden zijn:

 • Het verwijderen van tandaanslag, tandplak en tandsteen;
 • Het aanbrengen van fluoride;
 • Het sealen van tanden en kiezen;
 • Het polijsten van vullingen;
 • Het gladmaken van worteloppervlakken;
 • Het reinigen van worteloppervlakken onder het tandvlees.

Onze mondhygiënisten in Leidschendam-Voorburg bieden deze en meer behandelingen aan om uw mondgezondheid te verbeteren en te behouden. Neem contact op voor meer info.

Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg
Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Wanneer moet ik naar de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg?

Een bezoek aan de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg is niet alleen belangrijk wanneer u tandheelkundige problemen ervaart. Het is ook een belangrijk onderdeel van preventieve tandheelkunde en kan helpen bij het voorkomen van toekomstige problemen. Zo kan de mondhygiënist u bijvoorbeeld adviseren over de juiste manier van tandenpoetsen en het gebruik van flosdraad of tandenstokers.

Krijgt u onverhoopt toch last van één of meer van onderstaande tandheelkundige problemen? Dan raden wij u ook aan om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist.

 • Bloedend of teruggetrokken tandvlees;
 • Ontstoken tandvlees (gingivitis en parodontitis);
 • Constant aanwezige slechte adem;
 • Aanslag op de tanden.

Hoevaak moet ik naar de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg

Het is aanbevolen om twee keer per jaar een afspraak te maken bij de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg voor een controle en gebitsreiniging. Dit geldt voor mensen met een gezond gebit en gezond tandvlees. Indien u last heeft van tandheelkundige problemen, kan het nodig zijn om vaker een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. De mondhygiënist zal u hierover adviseren op basis van uw persoonlijke situatie en gebitsgezondheid. Maak dus regelmatig een afspraak bij de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg om uw gebit en tandvlees gezond te houden.

Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg nodig? U bent van harte welkom bij The Smile Gallery. Onze praktijk is al jaren een begrip in Leidschendam-Voorburg. Wij hebben al vele mensen mogen helpen bij het verbeteren en behouden van hun mondgezondheid. Ons doel is om ervoor te zorgen dat u onze praktijk verlaat met een stralende glimlach. Bent u benieuwd naar de resultaten die wij voor andere patiënten hebben behaald? Neem dan gerust een kijkje in onze Smile Gallery. Bij onze mondhygiënisten bent u in goede handen. Wij doen er alles aan om u te helpen en garanderen u de best mogelijke mondzorg voor het beste esthetische resultaat. Zien wij u binnenkort bij ons in de praktijk?

Veelgestelde vragen aan: Mondhygiënist Leidschendam-Voorburg

Wij krijgen vaak de vraag wat een behandeling bij de mondhygiënist kost. Wat veel mensen niet weten, is dat de tarieven voor de behandelingen bij iedere tandarts in Nederland hetzelfde zijn. De tarieven worden namelijk ieder jaar landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor een volledig overzicht van alle behandelingen inclusief bijbehorende tarieven, raden wij u aan om een kijkje te nemen op de website van de NZa. Voor vragen kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen. Eén van onze medewerkers staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Het grootste verschil tussen de mondhygiënist en de tandarts is dat de mondhygiënist zich voornamelijk focust op het voorkomen van mondproblemen, door uw mond periodiek te controleren en indien nodig te reinigen, terwijl de tandarts zich meer bezighoudt met het behandelen van reeds ontstane mondproblemen. De twee beroepen werken nauw samen om uw mondgezondheid op peil te houden en ervoor te zorgen dat u kunt genieten van uw mooiste glimlach.

Hier zijn enkele tips om je mondgezondheid op peil te houden:

 • Poets twee keer per dag je tanden gedurende twee minuten met een fluoride tandpasta;
 • Reinig dagelijks tussen je tanden en kiezen met flosdraad, tandenstokers of ragers;
 • Vermijd overmatig gebruik van suikerhoudende dranken en snacks;
 • Rook niet en beperk het gebruik van alcohol;
 • Bezoek regelmatig de tandarts en mondhygiënist voor controles en behandelingen.


Voor meer tips of informatie kun je gerust contact met ons opnemen.

Gingivitis is een veelvoorkomende tandvleesaandoening die wordt veroorzaakt door tandplak en ontsteking van het tandvlees. Het begint meestal met bloedend tandvlees tijdens het poetsen of flossen en kan gepaard gaan met roodheid, zwelling en gevoeligheid van het tandvlees. Als het niet wordt behandeld, kan gingivitis zich ontwikkelen tot ernstigere tandvleesproblemen, zoals parodontitis, wat kan leiden tot het verlies van tanden. Het is belangrijk om gingivitis tijdig te laten behandelen door de mondhygiënist om verdere schade aan het tandvlees en de tanden te voorkomen.

Parodontitis is een ernstige vorm van tandvleesontsteking die leidt tot schade aan het tandvlees, kaakbot en andere weefsels die de tanden ondersteunen. Het begint meestal als gingivitis, maar als het onbehandeld blijft, kan het zich verspreiden en diepere weefsels aantasten. Parodontitis kan leiden tot losse tanden en zelfs tandverlies. Het wordt veroorzaakt door ophoping van tandplak en bacteriën rond de tanden en het tandvlees. Een goede mondhygiëne kan helpen bij het voorkomen van parodontitis, maar als het zich al heeft ontwikkeld, kan een behandeling door de mondhygiënist noodzakelijk zijn om verdere schade te voorkomen.

CONTACT

Meer weten of een afspraak maken bij de mondhygiënist in Leidschendam-Voorburg?

© 2023 The Smile Gallery – Website door TopPraktijk  |  Privacyverklaring | Sitemap